Tragická nehoda poblíž Pasohlávek: Hasiči vyprošťovali dva lidi, jeden řidič zemřel v nemocnici

BRNO-VENKOV – V úterý v jednu hodinu odpoledne byl provoz na silnici I/52 poblíž Pasohlávek zastaven kvůli vážné nehodě dvou osobních aut. Hasiči vyprošťovali dva lidi, zasahoval i vrtulník. Na místě bylo celkově pět zraněných, jeden z nich zemřel v nemocnici.

Policie, hasiči, záchranáři a vrtulník Zdravotní záchranné služby zasahovali na silnici I/52 poblíž Pasohlávek u nehody dvou osobních vozidel. Provoz byl zastaven, hasiči vyprošťovali dva cestující a na místě nehody přistál vrtulník. „Dvaačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Mercedes s polskou registrační značkou přejel ze zatím nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním automobilem Toyota. Jeho rakouský řidič i přes svou snahu nedokázal srážce zabránit. Při nehodě byl těžce zraněn, stejně jako jeho spolujezdkyně. Po transportu vrtulníkem do nemocnice svým zraněním ale podlehl,“ popsal nehodu policejní mluvčí Bohumil Malášek. V autě pravděpodobného viníka nehody byli také zraněni všichni tři cestující cizinci. Silnice byla v průběhu vyšetřování neprůjezdná. Na objízdné trase docházelo k dopravním komplikacím.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.