VIDEO: Divoká honička se zdrogovaným řidičem skončila až v psychiatrické nemocnici

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížští strážníci v těchto dnech pronásledovali řidiče, který projel zákazem vjezdu a poté nereagoval na výzvu k zastavení. Po divoké honičce se muž zastavil až v areálu psychiatrické nemocnice. „Dechová zkouška neprokázala, že by řidič před jízdou pil alkohol. Test na návykové látky byl ale pozitivní,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš.

Řidič po projetí zákazu vjezdu nereagoval na výstražné světelné zařízení včetně nápisu STOP a místo toho začal ujíždět. „Vjel na pěší lávku přes řeku Moravu, pokračoval přes chodník a trávu na přechod pro chodce v ulici Spáčilova a na protější chodník v ulici Oskol, kde také přejel přes trávu zpět na silnici. Rychlá hazardní jízda pokračovala přes Husovo náměstí směrem na ulici 1. máje, kde se řidič ve vozovce otočil, přejel ostrůvek, najel do protisměru na chodník u restaurace U Ferbínka a po chodníku pokračoval až do ulice Tylova,“ vylíčil mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tím ale zběsilá jízda neskončila. „Z Tylovy ulice vjel do zákazu vjezdu jednosměrné komunikace na Riegrovo náměstí a do ulice Farní. Pokračoval na Velké náměstí, kde jel prostředkem náměstí a otočil vozidlo do ulice Kovářská. Hlídka se pokoušela několikrát vozidlo předjet, ale řidič předjíždějícímu služebnímu vozidlu kličkováním a riskantní jízdou vždy tento záměr znemožnil. Na Milíčově náměstí vjel opět na přechod pro chodce a přes chodník vjel do ulice Kpt. Jaroše. Poté ujížděl ulicí Velehradská, aby odbočil do Havlíčkovy ulice a z ní do zmíněného areálu psychiatrické nemocnice,“ popsal Kubiš.

Pracovník psychiatrické nemocnice poté zavřel závoru. Řidič musel vozidlo zastavit a následně ho hlídka zadržela. „Třicetiletý muž uvedl, že ujížděl kvůli drogám, že kouří marihuanu a možná, že u něj hlídka najde drogy i v autě, ale ty mu tam někdo určitě podstrčil,“ doplnil Kubiš. Případ strážníci pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky předali hlídce Policie ČR.