Video: Jeden řídil pod vlivem alkoholu, druhý pod vlivem drog

HRADEC KRÁLOVÉ – Uplynulý pátek se podařilo hlídkám městské policie odhalit dva hříšníky, kteří rozhodně neměli za volantem co dělat. Od začátku letošního roku strážníci předali k dořešení Policii ČR osm událostí, kdy byl zjištěn řidič pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky.

K přistižení prvního hříšníka došlo v devět hodin večer. Upozornil na sebe tím, že jel bez rozsvícených světel. Když po zastavení vozidla hlídka přestupek řešila, zjistila že je z dechu muže cítit alkohol a byla s ním obtížná komunikace. Šofér se snažil přesvědčit strážníky k tomu, aby ho doprovodili domů, protože se mu podle jeho slov chtělo už spinkat. „Muž dechovou zkoušku zvládl až na několikátý pokus. Přestože tvrdil, že vypil pouze dvě piva, dechová zkouška mu prokázala 2,97 promile alkoholu,“ říká mluvčí městských policistů Veronika Ludvíková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O několik hodin později na sebe upoutal pozornost řidič, který projížděl zákazem vjezdu. Strážníci vozidlo zastavili a hned sponzorovali, že jak šofér, tak jeho spolujezdkyně jsou značně nervózní. A měli proč. Hlídka provedla dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, ta ukázala negativní výsledek. Test na drogy však ukázal pozitivní rezultát.