Na silnicích Vysočiny letos zemřeli čtyři lidé. Nejvíce nehod bylo na Jihlavsku

KRAJ VYSOČINA – V měsíci lednu a únoru se na Vysočině stalo téměř 700 dopravních nehod. Čtyři lidé zemřeli a další čtyři se těžce zranili. Nejvíce nehod řešili policisté na Jihlavsku, nejméně jich bylo na Třebíčsku a Pelhřimovsku.

Z celkového počtu 687 dopravních nehod se jich většina obešla bez zranění. Lehce zraněno bylo 137 osob, s těžkým zraněním skončili v nemocnici čtyři lidé.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Varovný je ale opět počet řidičů, kteří havarovali pod vlivem alkoholu. Rovných 22 jich sedlo za volant opilých, z nichž nejvíce to bylo na Jihlavsku (9). „Ve většině případů se jednalo o hladiny vyšší než jedno promile, v některých případech dokonce o hladiny vyšší než dvě promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod patřil způsob jízdy (262 nehod), nepřiměřená rychlost (122 nehod) a nedání přednosti v jízdě (35 nehod). V 263 případech se jednalo o dopravní nehodu nezaviněnou řidičem – většinou šlo o střety vozidel s lesní zvěří (252 dopravních nehod).

Na 17 nehodách se podíleli chodci. Jeden při nehodě zemřel, jeden se těžce zranil a dalších 14 se zranilo lehce. Dvakrát byli účastníky nehod motorkáři, čtyřikrát cyklisté. Všech šest osob utrpělo lehké zranění.