Policisté z Velkého Meziřičí mají nové zázemí, nejmodernější na Vysočině

VELKÉ MEZIŘÍČÍ – Policistům i obyvatelům Velkého Meziříčí slouží nová moderní budova obvodního oddělení. Má tři podlaží, prostřední je určeno pro kontakt s veřejností. Policisté se sem přestěhovali 23. února, ke stejnému datu byla uzavřena budova na Zámecké ulici.

Výstavba nového objektu, který byl nutný zejména z kapacitních důvodů, odstartovala 10. prosince 2019. Slavnostní otevření proběhlo za přítomnosti řady významných hostů v úterý 1. března. „Komfortem, dispozičním řešením a vybavením nového obvodního oddělení se výrazně zvýší komfort nejen pro službu konající policisty, ale také pro obyvatele a návštěvníky města,“ uvedl při slavnostním otevření ředitel Krajského ředitelství policie Miloš Trojánek.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Budova má tři podlaží, která jsou provozně odlišná. Prostřední podlaží využívá bezbariérového vstupu pro veřejnost a je doplněno i sociálním zařízením. Ve druhém podlaží jsou umístěny převážně kancelářské plochy a vedení obvodního oddělení. Podzemní podlaží zahrnuje garáže, šatny, cely a technické zázemí.

Nová budova je umístěna na pozemku v blízkosti centra města za řekou Balinkou. „Celkový výraz budovy koresponduje se špičkovým vnitřním vybavením. Jedná se zde o nadčasové typologické řešení policejní budovy malé až střední velikosti, “ doplnil architekt Libor Žák.

Stavbu zhotovila velkomeziříčská stavební společnost GREMIS. Vynaložené náklady přesáhly 62 milionu korun.

Foto: Policie ČR