Příbram chce 8. března ukončit partnerskou smlouvu s ruským Čechovem. A zároveň projednat finanční pomoc!

PŘÍBRAM – Situace na Ukrajině si žádá mimořádné kroky. Zastupitelstva města Příbram se proto sejde v nejbližším možném termínu – v úterý 8. března 2022 od 16 hodin.

Podle zákona o obcích obecní úřad musí informovat o místě, době a navrženém programu připravovaného zasedání alespoň 7 dní dopředu. Jednání zastupitelstva tedy nešlo svolat dříve.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Projednávat se budou dva aktuální body. Prvním z projednávaných bodů bude vypovězení partnerské smlouvy uzavřené mezi městem Příbram a ruským městem Čechov. Druhým schválení finanční pomoci z rozpočtu města, která by měla být poukázána na účty humanitárních organizací.

„Chceme ukončit partnerskou smlouvu s ruským Čechovem, o čemž může rozhodnout jen zastupitelstvo města. Diskutováno bylo také téma finanční pomoci Ukrajině. Během včerejška mi dorazily další podněty na svolání ZM od ostatních zastupitelů, mezi nimi i Mgr. Krále,“ uvedl starosta Jan Konvalinka. „Konkrétní výše podpory bude věcí diskuze při samotném jednání, stejně jako místo určení, kam by měla finanční podpora směřovat,“ dodal.