Radnice prosí Kroměřížany o pomoc s ubytováním ukrajinských uprchlíků

KROMĚŘÍŽ – Vedení města dnes požádalo o pomoc obyvatele Kroměříže a okolních obcí, kteří by mohli ubytovat Ukrajince prchající před válkou. Ozvat se mohou na telefonní číslo 720 066 573 nebo na e-mail infoukrajina@mestokm.cz, kde mohou předložit svou nabídku a zároveň specifikovat své možnosti a domluvit se na podrobnostech,“ vyzval starosta Jaroslav Němec.

Městský úřad je schopný pro ubytované zajistit stravu a vybavení základními hygienickými potřebami. Pro několik rodin již radnice ubytování zajistila ve volných městských bytech, po dohodě se Zlínským krajem využije i domov mládeže Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži. „Děkuji panu hejtmanovi, že tyto ubytovací kapacity dal k dispozici. Už dnes je využíváme pro první uprchlíky,“ řekl Němec. Město s ohledem na to, že i tyto kapacity mohou být záhy vyčerpány, hledá i další možnosti, proto se obrací s prosbou o pomoc na občany Kroměříže.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Město zřídilo také informační telefonní linku přímo pro uprchlíky +420 720 066 434, kde se domluví ukrajinsky a zjistí, kde se mohou ubytovat a kam se obrátit s prosbou o zajištění základních životních potřeb. „Věřím, že nikomu z Kroměřížanů není osud obyvatel Ukrajiny lhostejný a že každý z nás v rámci svých možností pomůže,“ dodal Němec.