Sedm bouraček, při nich čtyři zranění a jeden vyhaslý lidský život. Hasiči a záchranáři měli plné ruce práce

KRÁLOVÉHRADECKO – Napříč krajem musely během včerejšího dne profesionální a dobrovolní hasiči zasahovat zejména u střetů osobních aut, ale bohužel také u tragické dopravní nehody, při které zemřel 38letý chodec. Na některá místa musela přispěchat i zdravotnická záchranná služba.

Na Jičínsku se staly dvě bouračky. V Nové Pace na silnici č. 16 se krátce před šestou hodinou ranní srazila dvě osobní auta. Zasahující místní profesionální hasiči museli vyprostit jednoho člověka, hydraulického zařízení nebylo naštěstí zapotřebí. Dva zranění byli v péči zdravotnické záchranné služby. Jednotka se také postarala o úklid vozovky, která byla až do půl deváté naprosto neprůjezdná.

K další dopravní nehodě došlo opět v Nové Pace. Místo střetu dvou osobních vozidel, ke kterému došlo krátce po čtvrté hodině odpolední, zajistili novopačtí profesionální hasiči. Naštěstí se nikdo nezranil.

Na Náchodsku se stala jedna bouračka. K té došlo v Jaroměři, deset minut před jednou hodinou odpolední. Místní profesionální hasiči zajistili po střetu dvě osobní auta a zabezpečili je proti požáru. O jednoho zraněného se musela postarat záchranka.

Na Rychnovsku došlo k tragické dopravní nehodě. O té jsme vás informovali v článku: Chodec nepřežil střet s dodávkou. Její řidič seděl za volantem pod vlivem drog.

Na Trutnovsku se staly tři bouračky. Krátce před polednem v Horním Maršově v části Temný Důl se na silnici č. 29 střetla dvě osobní vozidla. „K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Pec pod Sněžkou. Jedna osoba se zranila. Hasiči odstranili vůz mimo komunikaci a vozovku uklidili,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Ve Svobodě nad Úpou v Úpské ulici došlo těsně před půl pátou odpolední ke střetu dvou osobních vozidel. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Pece pod Sněžkou zajistili místo nehody, poté se postarali o úklid silnice a drobný únik pohonných hmot.

Vrchlabští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka ze Špindlerova Mlýna zasahovali u nehody osobního auta. Bouračka se obešla bez zranění. Jednotky zabezpečily vozidlo proti požáru.