Téměř 70 kilo tabáku do vodních dýmek zabavili celníci na letišti dvěma cizincům

PRAHA – Celníci na letišti Václava Havla v Praze Ruzyni odhalili pár cizinců, kteří se snažili ve svých kufrech propašovat 68 kg tabáku do vodní dýmky. Zamezili tak úniku na cle a daních za 249 tisíc korun. O případu, který se stal v minulém týdnu, dnes informovala tisková mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně Šárka Miškovská.

„Celníci objevili kontraband při kontrole zavazadel cestujících. Zavazadla pětadvacetileté cizinky a třicetiletého cizince, kteří přicestovali na pravidelné lince Dubaj—Moskva-Praha, nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo velké množství podezřelých předmětů, které byly v útrobách dvou příručních kufrů a dvou batozích obou cizinců,“ sdělila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Rozhodli se vše zkontrolovat a našli celkem 68 kg tabáku do vodních dýmek zn. Al Fakher, které nebyly označeny českou tabákovou nálepkou. Únik na cle a daních vyčíslili na 249 tisíc korun. „Cizinci byli zadrženi pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné platby a případ byl řešen policejním orgánem Generálního ředitelství cel ve zkráceném přípravném řízení,“ uzavřela případ mluvčí.