V Baťovce se otevírá asistenční centrum pomoci Ukrajině

ZLÍN – Hejtmanství zřizuje Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině. Uprchlíkům zajistí nutnou pomoc a poradenství po příchodu do země. Fungovat bude v 1. pavilonu budovy U14 zlínské nemocnice, kde doposud sídlilo očkovací centrum.

V centru si lidé z Ukrajiny budou moct vyřídit první registraci, kterou musí udělat do tří dnů od příchodu, dále také vízum, pojištění, ubytování či jinou humanitární pomoc. „Pracoviště umožní uprchlíkům vyřídit si základní formální záležitosti na jednom místě. Pracovat by zde měli příslušníci policie, hasiči, lidé z odboru azylové a migrační politiky a zaměstnanci krajského úřadu,“ přiblížil hejtman Radim Holiš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V průběhu dneška kraj pracuje na technickém vybavení prostor, zítra bude řešit personální obsazení. Otevřít by se mohlo ve čtvrtek. „Přestože v kraji řešíme ubytování zatím pro řádově desítky lidí z Ukrajiny, musíme se připravit na to, že příliv lidí, kteří budou potřebovat pomoc, můžeme být mnohonásobně větší. Děláme maximum pro to, abychom centrum v řádu dnů zprovoznili,“ dodal hejtman.