Jihlavští umělci pomohou Ukrajině. Na sobotu chystají benefiční koncert

JIHLAVA – Umělci z Jihlavy se spojili a připravují benefiční happening. Konat se bude na Masarykově námětí v Jihlavě v sobotu 5. března od 17 hodin. Celý výtěžek z akce půjde na pomoc Ukrajině. Zapojit se může každý, třeba jen svojí účastí.

Na pódiu na Masarykově náměstí se v sobotu vystřídá řada hudebních a tvůrčích osobností. Všichni, kdo se na uskutečnění akce podílejí, nabízejí svou práci bez nároku na honorář – hudebníci, divadelníci, výtvarníci, moderátor, dodavatelé technického zázemí, osvětlovač i zvukař. Připojili se také studenti místních uměleckých škol. Poskytnutím technické podpory a zázemí se na akci podílí i města Jihlava a Třešť.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Za celou akcí stojí dva mladí hudebníci z Jihlavy Martin Braun a Martin Fuchs. „Finanční sbírku zaštítila Oblastní charita Jihlava. Vybrané finanční prostředky budou vloženy na účet CHARITA PRO UKRAJINU a jeho prostřednictvím odeslány na MV ČR, které je bude rozdělovat potřebným,“ uvedla jihlavská radní Silvie Čermáková.

Ve vestibulu jihlavské radnice jsou od středy 2. března vystaveny obrazy, grafiky a fotografie umělců z Jihlavy, ale i žáků místních uměleckých škol. Lidé si mohou předem dílo vybrat a v sobotu si ho během benefičního kulturního odpoledne zakoupit. I tento výtěžek bude součástí finanční sbírky pro Ukrajinu.