Prchající matky s dětmi z Ukrajiny najdou azyl v hotelu Myslivna

BRNO – Brněnští radní schválili nájemní smlouvu s majiteli hotelu Myslivna. Díky tomu tak najde azyl až 250 uprchlíků z válkou sužované Ukrajiny.

„Již od víkendu jsme jednali s majiteli hotelu Myslivna o možnostech využití tohoto zařízení pro ubytování lidí z Ukrajiny. Na zasedání Rady města Brna jsme formálně schválili nájemní smlouvu, a to prozatím do konce letošního dubna,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. V hotelu je nyní ubytováno na šedesát lidí, převážně matek s dětmi. Je zde zajištěno stravování a praní, měsíční nájemné činí maximálně jeden milion korun, jídlo bude fakturováno samostatně. Město jedná s Odborem sociální péče o tom, kdo bude v zařízení ubytován. Příchozí projdou přijímacím procesem na brněnském výstavišti, kde si vyřídí vše potřebné. Pro matky s dětmi jsou připraveny i hygienické potřeby, obuv nebo hračky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.