Strážníci budou nepřetržitě hlídkovat v asistenčním centru pro uprchlíky

BRNO – Hlídky městské policie budou čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu asistovat v centru pro uprchlíky z Ukrajiny ve veletržním areálu.

Pomáhat budou příchozím v orientaci, zkoordinují příjezd zásobování i vozidel integrovaného záchranného systému. Ty, kteří přijeli za bezpečím autem, nasměrují na vymezené odstavné plochy. První hlídky dorazily na místo již včera a od odpoledních hodin zde hlídkuje šest strážníků. Koordinovat dopravu i příchody uprchlíků tady budou ve dne i v noci až do odvolání. Počty se mohou měnit podle aktuální potřeby.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Neočekáváme bezpečnostní potíže. Pro oběti válečné agrese má ale naše přítomnost i psychologický rozměr. Věříme, že v této zoufalé životní situaci alespoň částečně přispějeme k jejich klidu a většímu pocitu bezpečí,“ okomentoval Luboš Oprchal, ředitel Městské policie Brno. Vedení městské policie je v úzkém kontaktu s úřady a hledá cesty, jak se ještě více zapojit do pomoci.