TyfloCentrum Brno nabízí pomoc nevidomým uprchlíkům z Ukrajiny

BRNO, JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Situace na Ukrajině je velice vážná, ještě tíživější však musí být pro lidi se zrakovým postižením. Jen těžko si dovedeme představit obavy a pocity nevidomých obyvatel Ukrajiny, kteří v současných chvílích zažívají houkání sirén a následné bombardování nebo před tímto právě ze své země utíkají.

TyfloCentrum Brno je obecně prospěšná společnost, která pomáhá nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života. Rozhodli se aktivně zapojit a pomoci v rámci jejich služeb lidem se zrakovým postižením prchajícím z Ukrajiny, kteří se ocitnou v Brně. Sociální pracovnice Tyflocentra pochází z Ukrajiny, proto nedělá jazyková bariéra problémy. Pomoci může především při komunikaci s úřady, doprovody zrakově postižených na úřady a jiná místa, se zajištěním základních potřeb, případně s navázáním kontaktů s dalšími organizacemi, které mohou v dané situaci dotyčným pomoci. „V případě potřeby nás kontaktujte na telefon 774715099 nebo e-mailem vedeni@tyflocentrumbrno.cz. Nejste v tom sami, na Vašem bezpečí nám záleží,“ vyzvalo Tyflocentrum uprchlíky na své stránce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.