Ukrajinské ženy a děti mohou navštívit zlínskou zoo za symbolickou jednu korunu

ZLÍN – Zlínská zoo myslí na ukrajinské uprchlíky, kteří museli utéct před ruskou invazí. Pro maminky s dětmi proto nově nabízí vstup pouze za symbolickou jednu korunu. „Snad tato nabídka dětem a maminkám alespoň na chvíli pomůže zapomenout na hrůzy války,“ věří vedoucí marketingu Romana Mikešová.

Pro vstup do zoo stačí předložit platný ukrajinský pas nebo občanský průkaz. Pomoci se dočkají i rodiny ukrajinských zaměstnanců firem, které v areálu zoo působí.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podporu budou potřebovat i ukrajinské zoologické zahrady. Zlín se proto připojil k Zoo Praha, která vytvořila speciální podúčet sbírkového konta „Pomáháme jim přežít“. „Pokud i Vy chcete pomoci, můžete libovolnou částku již nyní zaslat na č. ú. 43-6804660247/0100 , VS 2022, zpráva pro příjemce „Ukrajina”. Všechny takto získané prostředky budou odeslány na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám,“ vyzvala Mikešová.