Brňanka bojuje o cenu Českého lva za nejlepší studentský film

BRNO – Již tuto sobotu budou vyhlášeni vítězové filmového ocenění Český lev. O sošku kategorie Cena Magnesia za nejlepší studentský film bojuje také brněnská rodačka Anna Podskalská se svým animovaným snímkem Rudé boty.

Anna Podskalská se svým animovaným snímkem Rudé boty získala dvě nominace na filmových cenách Český lev. Kromě kategorie Cena Magnesia za nejlepší studentský film se utká o sošku lva v kategorii Nejlepší animovaný film. Vítěz kromě ocenění získá také od společnosti Mattoni 1873 odměnu 100 000 Kč na další tvorbu. Její film vycházející z pohádkové předlohy o rudých botách, které mají magickou moc, sbírá ocenění po celém světě. Premiéru měl na festivalu v  Cannes v  rámci studentské sekce Cinéfondation. „Touto dobou je film přijat už asi na 30 festivalů po celém světě, například v Taiwanu, Jižní Koreji, Švédsku nebo Kolumbii. V kalifornském Austinu jsme vyhráli cenu za Nejlepší animovaný krátký film a v Lucemburku na festivalu CinEast, jsme získali Cenu diváků za nejlepší animovaný krátký film,“ dodává Anna Podskalská. Nominovaný snímek lze zhlédnout na portále dafilms.cz, který uvádí všechny nominované filmy na Českého lva.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.