Brno se po 70 letech dočká nových girland v ulicích

BRNO – Odborná porota vybrala vítěze návrhu na podobu nových girland v ulicích Brna. První místo získalo studio VISUALOVE, které navrhlo jednoduché girlandy odkazující na vizuál města.

Koncem září minulého roku město vyhlásilo otevřenou desingérskou soutěž o podobu girland v ulicích Česká, Středova, Běhounská, Kobližná a Masarykova. V prvním kole bylo vybráno deset návrhů, do druhého, užšího kola se dostaly návrhy čtyři. Vítězem se stalo studio VISUALOVE, na druhém místě skončil návrh Pavla Korbičky, třetí byla společnost st.dio. „Po zveřejnění výsledků se propojí Technické sítě Brno s vítězem soutěže a následně společně připraví samotnou realizaci girland. Počítáme, že by mohly být nainstalovány do pěti ulic v centru města do konce letošního roku,“ dodal radní pro oblast investic David Grund. Návrhy byly posuzovány anonymně, autoři dostali finanční odměny ve výši 100, 75, 50 a 25 tisíc.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

 

2. místo
3. místo