Místo toho, aby nastoupil do vězení kradl, kde se dalo

NÁCHODSKO – V těchto dnech byl policisty zadržen šestatřicetiletý muž, který v různých objektech na Náchodsku doslova odcizil, co mu přišlo pod ruce. Při jedné z krádeží použil záchranářské oblečení, aby od sebe odvrátil pozornost.

Muž se trestné činnosti dopouštěl několik měsíců. Během ní odcizil jízdní kola, peněženky, elektroniku, sportovní vybavení, jídlo, nebo také alkohol z prodejen. „Policisté za pomoci operativně pátracích prostředků shromažďovali informace a po jejich průběžném vyhodnocování se rozhodli několikanásobného recidivistu zadržet. Po provedení nezbytných procesních úkonů skončil v policejní cele a následně byl poslán do vazební věznice, jelikož nenastoupil k výkonu trestu odnětí svobody, který mu byl rozhodnutím soudu uložen,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Recidivista způsobil škodu, která přesahuje 160 tisíc korun. Muž je nyní obviněn z přečinu porušování domovní svobody, krádeže, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí v případě prokázání viny až 5 let vězení.