O víkendu bude jihem Čech projíždět nadměrný náklad. Známe trasu

JIHOČESKÝ KRAJ – Jihočeští dopravní policisté budou doprovázet soupravu nadměrného nákladu napříč jihem republiky. Během této soboty a neděle pojede napříč krajem Vysočina a Jihočeským krajem, nadměrný náklad jednoho vozidla, převážející strojírenskou součást z Třeště do Hněvkovic.

Jak uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura, náklad bude směřován po silnicích I. a II. třídy. „Proto připomínáme řidičům, kteří pojedou po níže uvedených trasách, aby dbali zvýšené opatrnosti a případě potřeby, umožnili bezpečné projetí,“ apeluje policejní mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Souprava vyjede v sobotu v 10:00 hodin z Třeště po silnici II/406 do Kostelce a poté po silnici II/605 do Olešné před Pelhřimovem. Po plánované přestávce budu pokračovat po 22:00 hodině z Pelhřimova po silnici I/34 na Jindřichův Hradec, Třeboň až do Českých Budějovic. Následně projede krajským městem k Hluboké nad Vltavou, po silnici II/105 až na Hněvkovice.

„Délka nákladu je dvacet tři metrů, šíře sedm celých dva metru a výška čtyři celé dva metru, proto v některých místech bude třeba při projíždění zatáček nebo obcemi, vjetí do protisměru,“ dodal Bajcura.