Šest hasičských jednotek zasahovalo u požáru traktoru, škoda jde do statisíců

JIČÍNSKO – Tento čtvrtek plameny ohně, krátce před druhou hodinou odpolední, likvidovaly zemědělské vozidlo v obci Lukavec u Hořic, které bylo zaparkováno uvnitř kravína. Požár zčásti zasáhl také střešní konstrukci budovy.

Hasičům se doslova během několika minut podařilo požár lokalizovat. Jednotky musely spěchat s odvětráváním prostor, aby nedošlo k ohrožení ustájeného dobytka. „V 15:50 ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Část střechy museli hasiči rozebrat, aby dohasili všechna případná ohniska. Dohlídku nad požářištěm pak držela do večera místní dobrovolná jednotka,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Škoda, kterou oheň napáchal byla předběžně vyčíslena na zhruba 400 tisíc korun, hasiči ochránili majetek představující 2 miliony korun. A proč k zahoření došlo? Kvůli technické závadě na elektroinstalaci traktoru. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic a Jičína za pomoci dobrovolných jednotek Lukavec, Hořice, Lázně Bělohrad a Miletín.