Krajské centrum pro uprchlíky se stěhuje, zároveň vyhlašuje sbírku materiální pomoci

OLOMOUC – Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) v Olomouci se stěhuje do větší ch prostor, uprchlíci tak najdou veškerou potřebnou pomoc na jednom místě. Centrum zároveň vyhlašuje sbírku materiální pomoci.

Od pondělních 7.00 hodin bude Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině sídlit v objektu Hanáckých kasáren v ulici 1. máje v Olomouci blíže centru města. Centrum zahájilo svůj provoz v úterý v budově krajského úřadu u vlakového nádraží, momentálně prázdná budova Hanáckých kasáren však nabízí nabízí větší prostory. „Budovu jsme připravili pro příjem uprchlíků tak, aby veškerou potřebnou pomoc našli na jednom místě,“ uvedla na Twitteru krajská mluvčí hasičů Lucie Balážová. Lidé prchající před válkou si tak vyřídí úvodní registraci, víza i ubytování.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do pomoci ukrajinským uprchlíkům se od minulého týdne zapojily desítky hasičů a zaměstnanců Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje jak při práci v asistenčním centru, tak při přípravách Hanáckých kasáren. „Poskytujeme ve spolupráci s odborníky z dalších institucí psychosociální péči, rovněž zajišťujeme transporty uprchlíků a podílíme se na organizaci humanitární pomoci,“ dodala Balážová na Facebooku.

Krajské asistenční centrum zároveň vyhlašuje sbírku materiální pomoci. Potřebné věci můžete nosit do Hanáckých kasáren vjezdem z Koželužské ulice. Jedná se o potraviny, hygienické potřeby a další materiál, přesnou specifikaci najdete na přiloženém letáku.