Při nehodě na nájezdu na D1 zemřela mladá žena. Policie hledá svědky tragické havárie

BRNO-VENKOV – V sobotu krátce po půl páté ráno došlo na přivaděči z Brna na 204. kilometru dálnice D1 u obce Šlapanice k vážné dopravní nehodě osobního auta. Jedna žena při nehodě zahynula.

V havarovaném automobilu na 204. kilometru D1 cestovali tři lidé. Bohužel ale jedna pasažérka při karambolu utrpěla zranění, kterému podlehla na místě. „Dnes brzy ráno vyslalo naše operační středisko k nehodě na dálnici D1 u Šlapanic lékaře, dvě záchranářské posádky a inspektora provozu. Na místě ještě před naším příjezdem zemřela mladá žena, utrpěla zranění neslučitelná se životem, už jsme jí nemohli pomoci. V péči jsme měli další dva účastníky nehody, oba mladé muže jsme ošetřili a k vyloučení vážnějších zranění jsme je převezli na urgentní příjmy obou brněnských fakultních nemocnic,“ popsala mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Po dobu vyšetřování a odstraňování následků havárie byla komunikace od Slatiny několik hodin zcela uzavřena. Policie řidiče směrovala na objízdnou trasu, při výjezdu z Brna se připojovali na dálnici až na exitu 207 Rohlenka. Provoz poblíž nehody na dálnici D1 ve směru na Vyškov byl sveden do jednoho jízdního pruhu, ale v místě nehody žádné větší dopravní komplikace nevznikaly. Přesnou příčinu vzniku dopravní nehody zjišťují dopravní policisté.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.   

Policie žádá veřejnost o pomoc s vyšetřováním vzniku této tragické dopravní nehody. „Pokud jste viděli havárii modrého Fordu Mondeo nebo jste místem nehody jen projížděli, ozvěte se nám na tísňovou linku 158. Také by nám velmi pomohly záběry z palubních kamer projíždějících vozidel. Video ale potřebujeme i z aut, která v době od 4:30 do 4:50 hodin projížděla ulicí Ostravská ve směru na dálnici. Za spolupráci děkujeme,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.