Koncert na pomoc Ukrajině v Moravském divadle Olomouc vynesl fantastickou částku

OLOMOUC – Podat pomocnou ruku Ukrajině se rozhodlo také Moravské divadlo Olomouc a spolu s předními českými písničkáři a muzikanty v neděli 6. března uspořádalo charitativní koncert. Na pódiu se vystřídala hvězdná jména a výtěžek koncertu dosáhl fantastické výše.

Moravské divadlo Olomouc zažilo v neděli 6. března Koncert na pomoc Ukrajině. Vstupenky na akci se vyprodaly během necelého dne, O tom, že většina lístků byla vyprodaná během tří hodin, jsme vás informovali v tomto článku. Velký zájem byl také o on-line přímý přenos koncertu, vstupenky na on-line stream stály 200, 500, 1000, 5000 nebo 10000 korun. „Výtěžek tak činí fantastických 625 tisíc korun,“uvedlo divadlo na svém webu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na koncertě vystoupili Karel Plíhal, Jaroslav Samson Lenk, Xindl X, František Černý a Karel Holas z Čechomoru, Matěj Plíhal a Mňága a Žďorp. Výtěžek z koncertu poputuje organizaci Post Bellum, která zajistí nákup zdravotnického materiálu a ochranného vybavení zvyšujícího bezpečnost obránců Ukrajiny.

Iniciativa k uspořádání koncertu vzešla od písničkáře Karla Plíhala. „Když jsme se v sobotu ráno koukali doma na depresivní televizní zprávy o dění na Ukrajině, přemýšleli jsme, jak nejlépe pomoci a přispět. Došlo mi, že nejlépe pomohu tím, čím se už čtyřicet let živím. Rozhodl jsem se obvolat kolegy a kamarády a uspořádat koncert. K Olomouci a zdejšímu divadlu mám silný vztah. V Olomouci jsem strávil většinu života, navíc mám město spojené se sovětskou okupací, kterou jsem jako malý zažil. Jsem rád, že se koncert povedlo domluvit, snad se nám výtěžkem z koncertu podaří pomoct dobré věci,“ objasnil Plíhal.