Na Havlíčkobrodsku hořel rodinný dům. Požár způsobila špatně instalovaná krbová vložka

CHOTĚBOŘ – Tři jednotky hasičů zasahovaly v neděli ráno při likvidaci požáru v obci Kraborovice na Havlíčkobrodsku. Ke zranění osob nedošlo. Škoda byla odhadnuta na 700 tisíc korun.

Profesionální hasiči z Chotěboře spolu s jednotkami dobrovolných hasičů z Golčova Jeníkova a Uhelné Příbrami vyjížděli v neděli 6. března před půl třetí ráno k požáru rodinného domu v Kraborovicích. Ještě před jejich příjezdem stihli obyvatelé hořící dům opustit.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Dostat požár pod kontrolu se zasahujícím jednotkám podařilo po hodině intenzivního hašení. Úplná likvidace požáru proběhla před čtvrtou hodinou ráno. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit majetek za tři miliony korun. Požár zapříčinila špatná instalace krbové vložky.