Nenapravitelný. Nebo snad máme příliš mírné zákony?

RAKOVNÍK– Nenapravitelný sedí na tohoto chlapíka naprosto dokonale. Není to ale žádný Belmondo ze stejnojmenného filmu!

Koncem týdne zastavili rakovničtí policisté ke kontrole už počtvrté během necelých dvou týdnů 41letého muže, přestože nemá za volantem co dělat. A to hned ze dvou důvodů. Má zákaz řízení a  řídí pod vlivem návykové látky.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Tentokrát byl muž zastaven 4. března v půl třetí ráno v Tyršově ulici v Rakovníku za volantem Škoda Octavia. Policisté už hříšníka znali a věděli, že řidičský průkaz nemá. Zákazy řízení se s ním táhnou od července 2012, přitom poslední měl vypršet v listopadu 2023.

Muž byl policisty vyzván k dechové zkoušce a testu na drogy. Pod vlivem alkoholu sice nebyl, avšak test na jiné návykové látky odmítl, stejně jako lékařské vyšetření s odběrem krve.

Jak to dopadlo? Jedenačtyřicetiletý muž je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi. Než ho ale odsoudí, tak ho zřejmě policisté ještě několikrát přichytí. Snad alespoň nezapříčiní nějakou nehodu.