VIDEO: Celníci zadrželi sedm nelegálních migrantů na přechodu Lanžhot na dálnici D2

BŘECLAV – V pátek odpoledne kontrolovali jihomoravští celníci vozidla na bývalém hraničním přechodě Lanžhot na dálnici D2. Vytipovali si český kamion, který se vracel s nákladem z Rumunska zpět do České republiky, a našli v něm 7 migrantů z jižní Asie.

Ještě, než se celníci rozhodli zkontrolovat náklad kamionu, řidič uvedl, že z nákladového prostoru byly slyšet podezřelé zvuky. Proto vozidlo navedli do kontrolní haly k důkladné prohlídce. Z bezpečnostních důvodů byla přivolána i hlídka policie. Celníci nejprve zkontrolovali lanka a závěry. Zjistili, že v jednom místě bylo lanko přestřiženo, zajištěno hřebíkem a zamaskováno. Plachta poškozena nebyla. Po otevření nákladového prostoru se ukázalo, že v něm nelegálně cestuje sedm osob. Čtyři mladí muži jsou z Bangladéše a tři z Afgánistánu. Řidič uvedl, že o černých pasažérech nevěděl. Naložil prý zboží v Rumunsku a ještě před hranicemi s Maďarskem zastavil na bezpečnostní přestávku. Pak pokračoval až na parkoviště na dálnici D2 u Lanžhota, kde hluk z nákladového prostoru zaznamenal. „Po provedení nezbytných úkonů celníci předali zadržené osoby kolegům policistům k dalšímu řízení,“ sdělila mluvčí celního úřadu pro Jihomoravský kraj Lada Temňáková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.