VIDEO: První pomoc, rvačky, drogy. Nejvíc policisté v Brně řešili řidiče pod vlivem

BRNO – Brněnští hlídkující policisté mají za sebou pestrou páteční službu. Kromě obyčejných oznámení vyjížděli například řešit noční potyčky v barech a na ubytovnách. Nejvíc ale řešili řidiče pod vlivem.

Jako první poskytli první pomoc muži, který spadl z několikametrové výšky. Pak už kapitolou samou pro sebe byli především nezodpovědní šoféři. Policejní hlídka na začátku služby v centru města například zastavila tříčlennou posádku v červené Felicii. Překvapení mladíci zrovna dvakrát radost ze silniční kontroly neměli. Jejich nervózní chování mělo důvod: Kromě řidičova pozitivního testu na kanabis našli totiž policisté marihuanu u něj v kapse, proto putoval přímo na krevní odběry. Klidnější sobotní ráno narušil i další hříšník za volantem. Výzvu k testu na drogy muž bezostyšně odmítl a navíc se jeho podráždění velmi stupňovalo. „To už nebylo pochyb, že tu něco dalšího nehraje. Muži zákona přistoupili k bezpečnostní prohlídce, kromě nožů u něj našli i další kontraband, především několik sáčků a injekční stříkačku s bílou krystalickou látkou a menší množství marihuany. Dále také ve vozidle nalezli větší kus neznámé bílé hmoty. Pokud se ale následnou expertízou skutečně potvrdí, že se jedná o zakázaná narkotika, může podezřelému muži hrozit až několikaletý pobyt za mřížemi. Počítat také bude muset se zákazem řízení za odmítnutí orientační zkoušky na návykové látky,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.