Ze zámku v Jindřichově Hradci někdo ukradl kasičku. Pátrá po něm policie

JINDŘICHŮV HRADEC – Jindřichohradečtí policisté pátrají po dosud neznámém pachateli. Ten v neděli na zámku v Jindřichově vypáčil kasičku a hotovost odcizil. Peníze měly být použity na opravu kostela sv. Jakuba. Policie přivítá jakékoliv informace spojené s touto krádeží.

Jak uvedla policejní mluvčí Hana Bílková Millerová, ke krádeži došlo v době od 14:35 hodin do 14:50 hodin, a to v podchodu mezi prvním a druhým nádvořím. „Pachatel vypáčil kasičku z plexiskla, ve kterém byla sbírka hotovosti na opravu kostela sv. Jakuba a tuto hotovost odcizil,“ popsala policejní mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Svým jednáním způsobil na poškozené kasičce škodu ve výši nejméně 2 000 korun a odcizením finanční hotovosti škodu ve výši nejméně 5 000 korun.

„Pokud jste viděli pachatele při činu či znáte jeho totožnost, sdělte své poznatky jindřichohradeckým policistům cestou tísňové linky policie 158,“ žádá Hana Bílková Millerová.