Domácnost lze zařídit snadno a dokonce i levně

Ať už se stěhujete do svého nebo pronajatého bytu/domu, určitě je vaším snem cítit se doma dobře. Přáním každého je mít hezký domov, kde najdeme útočiště, můžeme odpočívat, relaxovat a občas pozvat i rodinu a přátelé. Tedy mít pokud možno, reprezentativní bydlení.

Ne každý v dnešní těžké době oplývá možnostmi, aby si koupil všude zbrusu nový nábytek. I když slevové letáky mohou být klíčem k tomu, abyste i vy koupili do své domácnosti mnoho nových věcí. My se dnes společně podíváme, že jde domácnost zabydlet, zařídit, a to tak, že se vám bude bydlet příjemně a oslníte i hosty.

Předsíň

Předsíň je v podstatě takový uvítací sál a místnost, která jako první udělá dojem. Více než nějaký luxusní nábytek ohromí spíš organizace předsíně a vůně, která člověka jako první praští do nosu. Je to snadnější, než myslíte. Stačí mít předsíň uklízenou, zorganizovanou a umístěte tam na uvítání něco, co příjemně voní. Bambusové tyčinky v dózičce s parfémem nebo klidně zavěšené bylinky či jinou vonnou esenci. Nezapomeňte na stylovou rohožku u dveří.

Obývák

V obýváku hraje prim stylová sedací souprava, kterých je dnes na výběr nekonečné množství. Dejte si tedy strop, kolik hodláte za ní utratit a výběr neuspěchejte. V malém bytě bude vhodná taková, která má úložný prostor a případně lze rozložit, aby mohla přespat návštěva. Pokud jste si pronajali byt, kde sedací souprava už je, ale vám se moc nelíbí, vyřešte to novým potahem. Uvidíte, jak se místnost náhle změní.

K sedací soupravě patří i konferenční stolek, který dokáže stáhnout veškerou pozornost na sebe. Je malý, ale velmi důležitý. Proto si dejte při výběru záležet. A dávno neplatí, že konferenční stolek musí být stejný, jako komoda či obývací stěna. I ten může být s úložným prostorem, pokud řešíte v menším bytě místo. Případně lze koupit stolky dva, kdy je jeden větší a druhý menší, který však nezabírá místo, protože se vejde pod ten větší. A jestliže už v bytě stolek máte, ale rovněž se vám nelíbí, zkuste samolepicí tapetu nebo zajímavý ubrus. Je to levné řešení, které změní jeho vzhled a tím i vzhled celé místnosti. Další možností je položit na původní stolek pouze zajímavou horní desku a ukotvit ji, aby se nehýbala. Získáte tím úplně jiný design stolku. Vlastně tak můžete i ten původní o něco zvětšit. A ušetříte za nákup nového.

 

Kuchyň a jídelna

Stává se, že si pronajmete byt a je prázdný. Chybí lednice, pračka, dokonce mnohdy i sporák. To už jsou větší investice, které si musíte pořádně rozmyslet. Sporák může počkat, když si koupíte například malou troubu, která má v horní části umístěny plotýnky.

Případně do garsonky bude ideální volbou přenosná indukční plotýnka a multifunkční tlakový hrnec se zapékací hlavicí. Můžete tak vařit, smažit, dusit, dokonce i péct a sporák vám chybět nebude. V kuchyni je důležité mít rovněž jako v předsíni vše zorganizované a uklízené. Pokud budete mít špičkové vybavení, ale nepořádek, pokazíte tím stejně dojem. V kuchyni vsaďte na organizéry a úklid na pracovní desce.

Může se stát, že budete mít jídelnu zvlášť, většinou je však jídelní kout součástí kuchyně. Snažte se, aby na jídelní stůl dopadalo dostatek denního světla. Už taková drobnost dokáže divy. Případně zainvestujte do kvalitního osvětlení. Jídelní stůl oživí dekorace a prostírání, nezapomeňte na kytičku a hezkou vázu, případně květináč. Od věci nejsou i bylinky, které zároveň interiér provoní.

Zdroj obrázku 1: Nomad_Soul / Shutterstock.com
Zdroj obrázku 2: Andrey_Popov / Shutterstock.com