Napadené ženě pomohli kolemjdoucí. Její partner teď čelí podezření ze dvou trestných činů

JIHLAVA – Alkohol nebyl dobrým průvodcem jednapadesátiletému muži, který v opilosti napadl svou partnerku. Incidentu přihlíželi lidé, a tak žena neutrpěla vážnější zranění. Muž skončil na záchytce a nyní je podezřelý ze dvou trestných činů.

O případu, který se odehrál v polovině února v Jihlavě, dnes informovala mluvčí policie Jana Kroutilová. „V odpoledních hodinách ženu na ulici nedaleko centra města opakovaně udeřil pěstí do oblasti hlavy. Napadené ženě pomohly další přítomné osoby a muž z místa utekl. Napadená žena neutrpěla zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření,“ sdělila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Útočníka krátce poté vypátrali policisté, dechová zkouška ukázala více než dvě promile alkoholu. Opilec tak putoval rovnou na záchytku. Při následném prověřování případu brali policisté v potaz všechny okolnosti. „Vzhledem ke způsobu a provedení útoku mohla napadená žena utrpět vážnější zranění a nedošlo k tomu jen shodou okolností nezávislých na útočníkovi,“ dodala mluvčí.

Policejní inspektor sdělil jednapadesátiletému muži podezření ze spáchání trestných činů pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví. Případ řeší policisté ve zkráceném přípravném řízení.