Riskující řidič pádil po D1 rychlostí 213 km/h

KRAJ VYSOČINA – Výrazné překročení nejvyšší povolené rychlosti řešili v pondělí večer policisté z dálničního oddělení Velký Beranov. Řidič osobního vozu spěchal směrem na Prahu více než dvousetkilometrovou rychlostí. Hazardérovi nyní hrozí pokuta a zákaz řízení až na jeden rok.

Divokou jízdu vozidla Tesla Model S s českou registrační značkou zaregistrovali policisté v pondělí 14. března kolem osmnácté hodiny na 107. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. „Radarové zařízení umístěné ve služebním vozidle Škoda Superb naměřilo projíždějícímu řidiči rychlost 213 km/h v místě, kde je nejvyšší povolená rychlost stanovena na 130 km/h,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Šestačtyřicetiletý řidič měl v pořádku doklady, dechová zkouška skončila negativním výsledkem. Přestupek nebylo možno vyřešit na místě, dojde k tomu v rámci správního řízení. „Řidiči hrozí pokuta až 10 000 korun a zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok,“ dodala mluvčí.