Na I/53 mezi Brnem a Znojmem bude úplná uzavírka kvůli opravám vozovky

ZNOJMO – Od pondělí 21. 3. do 10. 12. 2022 bude kvůli opravě komunikace úplná uzavírka silnice I/53 Znojmo – Brno mezi kruhovou takzvanou Dyjskou křižovatkou u Unicornu  a odbočením do Lechovic.

Objízdná trasa měla vést přes Hrušovany nad Jevišovkou až ve II. až IV. etapě, práce měly být zahájeny v roce 2023. Teprve nedávno došlo k zahrnutí Hrušovan nad Jevišovkou do objízdné trasy již v I. etapě. Nemocnice Znojmo upozorňuje, že se dá očekávat kvůli objízdným trasám prodloužení dojezdových časů dopravní zdravotní služby a tím i prodloužení čekací doby pro pacienty, kteří budou svážení do nemocnice, ale také odváženi z nemocnice. V průměru se dojezdový čas u jednoho sanitního vozu prodlouží o 10 až 15 minut na jednosměrné jízdě, tedy o 20 až 30 minut na jízdě obousměrné. Proto znojemská nemocnice prosí pacienty o trpělivost a toleranci. Více informací o jednotlivých etapách této dopravní stavby najdete zde.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.