Od pondělí omezí řidiče Mělnicku oprava silnice 1/9. Pomůžou semafory i regulovčíci!

MĚLNÍK – Od pondělí 21.3.2022 bude pokračovat na Mělnicku oprava povrchu vozovky a odvodnění komunikace I/9 mezi Vehlovicemi a Želízy.

Část už byla opravena v loňském roce a letos zbývá dokončit zhruba 1750 metrů z Liběchova na Želízy. Jako první přijde na řadu 1520 metrů dlouhý úsek na výjezdu z Liběchova v ul. Rumburská a dále mimo obec k Želízům.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Stejně jako loni bude prováděna oprava vozovky v různém rozsahu podle závěrů diagnostického průzkumu pro jednotlivé úseky. Mimo jiné se opraví i odvodňovací rigoly a další zařízení, které bezprostředně souvisí s opravou vozovky. S tím bude souviset i práce na pročištění a opravě stávajícího systému odvodnění, to jest pročištění příkopů, rigolů, vpustí, přípojek, propustků, jímek a podobně.

V opravovaném úseku se bude pracovat za provozu. Řidiči se zde musí připravit na kyvadlově řízený provoz světelnou signalizací i regulovčíky pro maximální zajištění plynulosti provozu.