Odložená oprava mostu ve Šternberku začne v dubnu, na silnici se bude jezdit kyvadlově

ŠTERNBERK – Stavební firma Strabag vyhověla námitkám města i veřejnosti proti úplné uzavírce Jívavské ulice ve Šternberku a opravu mostu na této ulici odložila na letošní rok. Po dobu opravy mostu se bude po vytížené silnici první třídy jezdit kyvadlově.

Mezi rozsáhlejší dopravní akce v regionu letošní sezóny patří i loni odložená oprava mostu silnice I/46 ve Šternberku na Jívavské ulici s předběžným odhadem za 46,7 milionů korun bez DPH. Oprava mostu u koupaliště začne v dubnu, ukončení je v plánu na říjen.  Na vytížené silnici se bude po dobu opravy mostu jezdit kyvadlově. Tisíce aut, včetně kamionů, nakonec nebudou projíždět Svatoplukovou ulicí kolem základní školy. Firma Strabag, která bude most opravovat, vloni ustoupila tlaku města i veřejnosti a upravila podmínky stavby.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V prvních dnech, kdy stavbaři zahájí přípravné práce, bude provoz přes staveniště veden obousměrně bez semaforů. Během následujících sedmi měsíců, tedy od 1. dubna do 31. října, pak budou provoz řídit semafory a stavbou se bude projíždět kyvadlově. Řidiči by měli počítat s tím, že se v daném úseku zdrží, ve špičkách hrozí kolony.

Most na Jívavské ulici se měl bourat už v loňském roce, a to za úplné uzavírky v místě stavby, která měla trvat dva měsíce.  Úplná uzavírka na silnici I/46 by ovšem poslala tisíce aut, včetně kamionů, k budovám Základní školy Svatoplukova a na trať Ecce Homo, kterou by taková zátěž mohla poškodit a ohrozit pořádání automobilových závodů. Tuto původní variantu kategoricky odmítlo vedení města i škola.

Informace o aktuálním provozu v opravovaném úseku jsou kdykoli dostupné na bezplatné informační lince Ředitelství silnic a dálnic ČR číslo 800 280 281.