V rukou policistů skončil muž, který v Třebíči poničil devatenáct aut

TŘEBÍČ – Úspěchem skončilo pátrání po neznámém vandalovi, který vloni v Třebíči ničil zaparkovaná vozidla. Policisté dopadli osmadvacetiletého muže, který je z tohoto trestného činu podezřelý. V případě obvinění mu hrozí až roční pobyt za mřížemi.

Série poškozování osobních automobilů započala v Třebíči v červnu loňského roku a pokračovala až do listopadu. Za tu dobu stihl vandal v rámci čtyř akcí poškrábat lak na celkem devatenácti vozidlech. „Používal k tomu klíče. Jednotlivým majitelům způsobil škodu většinou kolem deseti tisíc korun, některým ale vznikla i výrazně vyšší škoda. Jako třeba majiteli automobilu BMW, na kterém muž poškrábal kapotu a boční sloupek střechy, škoda přesáhla třicet tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Ještě vyšší škoda vznikla majiteli Citroenu Berlingo, u kterého muž poškrábal blatníky a dveře. „V jednom případě poničil v rámci jednoho útoku hned deset automobilů najednou, v časných ranních hodinách totiž poškodil vozidla zaparkovaná na ulicích Zdislavina, Viktorinova a Eliášova a zůstala za ním během chvíle škoda za více než devadesát tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Během svého řádění způsobil pachatel škodu za více než 230 tisíc korun. Dopadnout se ho policistům podařilo díky spolupráci se strážníky. Osmadvacetiletý muž si následně vyslechl podezření ze čtyřnásobného trestného činu poškození cizí věci, za což lze uložit až roční nepodmíněný trest. Případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.