Tragický střet motorky s dodávkou mezi Lužicemi a Mikulčicemi: Motocyklista nepřežil

HODONÍN – Vážnou dopravní nehodu vyšetřuje policie na silnici mezi Lužicemi a Mikulčicemi. Střetla se tam motorka s dodávkou s tragickým následkem. K nehodě letěl vrtulník, ale motorkář podlehl svým zraněním na místě.

V neděli před jedenáctou hodinou došlo na silnici mezi Mikulčicemi a Lužicemi k tragické dopravní nehodě. Jak uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb, nezvládl řidič motocyklu po předchozím předjížděcím manévru pravotočivou zatáčku a přejel do protisměru. V tu dobu tam bohužel projížděla dodávka, jejíž řidič už nemohl střet odvrátit. Na místo nehody vyslali záchranáři sanitku a také vrtulník. Bohužel letěl zbytečně. „Utrpěl velmi vážná zranění. Záchranáři se ho snažili oživit, ale marně. Muž zemřel na místě,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.  Řidič dodávky vyvázl bez zranění. Před nehodou nepil alkohol a test na drogy byl negativní. Silnice byla po dobu vyšetřování uzavřená.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Foto: Policie JMK

foto: HZS JMK