Agresivní řidič zranil stojícího strážníka a ujel po chodníku

PRAHA – Arogantní chování netrpělivého řidiče řešili v pátek 18. března pražští policisté. V křižovatce ulic Na Petřinách a Bubeníčkova v Praze 6 se osobnímu autu zablokovala převodovka, Řidič čekající za ním v koloně nejprve bez důvodu troubil, s policií nespolupracoval a rozhodl se ujet, při té snaze stihl zranit strážníka.

Drobné zdržení natolik dopálilo čekajícího řidiče, že opakovaně troubil a nepřestal ani po upozornění na přestupkové chování. „Po výzvě k prokázání totožnosti se zamkl v autě a odmítal komunikovat. Strážníci přivolali státní kolegy a dál usměrňovali dopravu. Náhle se řidič prudce rozjel na chodník a narazil do stojícího strážníka. Ten se svezl tělem po kapotě a zachytil se o zpětné zrcátko. Vozidlo ho táhlo několik metrů, než se mu podařilo odskočit. Řidič nezpomalil a pokračoval v jízdě,“ sdělila k nezvyklému chování řidiče mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policie začala muže pronásledovat. Ten ujížděl v protisměru do ulice Ankarská, kde ho strážníci zablokovali svým autem. Muž se opět zamkl ve voze a výzvy k vystoupení ignoroval. „Když začal opět šlapat na plyn, rozbila hlídka teleskopickým obuškem přední okna, pomocí hmatů a chvatů vytáhla řidiče ven, svedla ho na zem a nasadila mu pouta,“ upřesnila mluvčí.

Přivolaná záchranka zjistila, že odřenina v obličeji padesátiletého řidiče nevyžaduje lékařské ošetření a strážníka s bolestmi nohy a zad převezla k vyšetření do nemocnice. „Podezření ze spáchání trestného činu šetří státní policie, zraněný strážník je v pracovní neschopnosti,“ doplnila Ernestová.