Mrtvý mladý muž na Havlíčkobrodsku. Z vraždy obvinila policie osmnáctiletého mladíka

HAVLÍČKŮV BROD – Až dvacet let za mřížemi hrozí mladíkovi, který ve čtvrtek 17. března v Chotěboři brutálně zavraždil třiadvacetiletého muže. Stejného agresora vyšetřovala policie již vloni kvůli napadení taxikáře. Obviněný mladík skončil ve vazbě.

Násilnému trestnému činu, k němuž došlo ve čtvrtek 17. března večer v Chotěboři na Havlíčkobrodsku, předcházel konflikt mezi oběma muži. Když na místo dorazili přivolaní policisté, staršího z mužů nenašli. „Osmnáctiletého mladíka, který ho měl napadnout, policisté zadrželi a umístili do policejní cely, protože existovalo důvodné podezření, že se mohl na pohřešovaném muži dopustit násilného trestného činu,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Po zmizelém muži policisté celou noc pátrali. Ráno byl do akce zapojen policejní vrtulník. „V průběhu dopoledne se podařilo pohřešovaného muže nalézt, bohužel bez známek života. Při prvotním ohledání bylo kriminalistům jasné, že na jeho úmrtí nese podíl další osoba. Zadržený osmnáctiletý muž se k činu doznal,“ dodala mluvčí.

Stejného pachatele vyšetřovali policisté již vloni v listopadu, a to v souvislosti s přepadením řidiče taxislužby na Chotěbořsku. Případ kvalifikovali jako loupež s těžkou újmou na zdraví. Soud ale vazebnímu stíhání nevyhověl, a tak byl mladistvý pachatel stíhán na svobodě. „Letos se právní kvalifikace zpřísnila a skutek je kvalifikován jako pokus vraždy,“ doplnil vedoucí odboru obecné kriminality Pavel Kubiš.

Zadržený mladík byl obviněn z vraždy a následně jej policisté eskortovali do vazební věznice v Brně. V případě prokázání viny mu hrozí pobyt za mřížemi v trvání 15 – 20 let, případně výjimečný trest.