Problematická křižovatka u Penny projde úpravou

KROMĚŘÍŽ – Větší bezpečí pro řidiče slibují stavební úpravy křižovatky ulic Albertova a Nitranská v Kroměříži. Spolu s ní se přestaví chodníky a vznikne nové místo pro přecházení. Informoval o tom mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Křižovatka v současné době nesplňuje parametry pro vyjetí a najetí nákladních aut, která zajíždějí do sběrného dvora a zásobují supermarket. „Vznikají tak kolizní stavy, při kterých se vozidla v křižovatce nemohou plynule pohybovat. Navržené řešení zvýší komfort pro všechny řidiče, kteří touto lokalitou projíždějí,“ přiblížil plánované změny starosta Jaroslav Němec.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Na křižovatce vznikne nový odbočovací pruh při výjezdu z Nitranské směrem na Velehradskou a zvětší se poloměr nájezdových a výjezdových oblouků v křižovatce. Kvůli tomu se přesune chodník a nové místo pro přecházení vznikne až u parkoviště u Penny. Zároveň se předláždí stávající chodník kolem parkoviště a vymění se silniční obruby.

Práce začnou koncem dubna a hotovo by mělo být v červnu. Vše proběhne bez uzavírky. „Stavba bude probíhat za plného provozu s minimálním omezením pro pěší a automobilovou dopravu,“ potvrdil vedoucí radničního odboru investic Libor Pecháček. Úpravy vyjdou radnici na 1,6 milionu korun.