Rušný víkend v Klatovech! Dvě auta vykradená, s jedním zloděj odjel

KLATOVY – Policisté v Klatovech o právě uplynulém víkendu měli napilno. Přijali totiž dvě oznámení o vloupání do zaparkovaných vozidel a odcizení jednoho osobního auta.

V sobotu 19. března v době od 16.15 do 16.25 hodin vnikl na parkovišti v Čejkově ulici do auta značky Hyundai zloděj. Uvnitř ukradl proutěný nákupní košík, ve kterém měl poškozený dva svazky klíčů i bederní pás. Dále vzal brašnu přes rameno i s peněženkou s finanční hotovostí, osobními doklady a další věci. „Majiteli vznikla škoda za 5 150 korun,“ uivedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Ve Vídeňské ulici zase v době od 18. do 20. března neznámý pachatel vnikl do auta značky Renault a ukradl z něho dva benzinové rázové utahováky. „Poškozené společnosti vznikla škoda ve výši 200 tisíc korun,“ pokračovala mluvčí.

V době od 17. do 18. března v Klatovech na ulici M. Gorkého neznámý pachatel ukradl auto značky Škoda Octavia combi modré barvy. „Výše škody činí osm tisíc korun. Policie ve dvou případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a ve třetím neoprávněné užívání cizí věci.,“ dodala Dana Ladmanová.