Začala oprava Tyršovy ulice, motoristé se musí připravit na uzavírku

VSETÍN – Dnešním dnem začala oprava Tyršovy ulice, která by měla trvat maximálně 90 dní a bude rozdělena do dvou etap, během nichž se řidiči i cestující autobusy budou muset obrnit trpělivostí.

V uplynulých dvou letech nechala radnice zrekonstruovat silnici na Žerotínově ulici  v úseku mezi křižovatkami s ulicí Smetanova a ulicí Tyršova, a také samotnou křižovatku ulic Žerotínova a Tyršova před Masarykovým gymnáziem. Letos na ni naváže oprava silnice na Tyršově ulici od křižovatky s ulicí Žerotínova až po barber shop v sousedství sídla Policie ČR a částečně i v ulicích Svárov a Hlásenka.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Vozovka na této komunikaci je silně zatížena automobilovou a zejména autobusovou dopravou. Tomu odpovídá její stav, kdy povrch z žulových kostek vykazuje značné nerovnosti, nemá dostatečný příčný spád a při deštích dochází k tvorbě kaluží,“ konstatoval starosta Jiří Růžička. Stavební práce budou rozděleny do dvou etap. V té první bude uzavřena Tyršova ulice od křižovatky s ulicí Žerotínova po vjezd na Dolní náměstí. Autobusy pojedou přes ulici Hlásenka. V druhé etapě se uzavře silnice od vjezdu do Dolního náměstí po budovu bývalé zastavárny. Autobusové zastávky budou přesunuty na ulici Na Příkopě.
Rekonstrukce je komplikací i pro hasiče, kteří sídlí na ulici Havlíčkova a jejich vozidla vyjíždí po části Tyršovy ulice. Z toho důvodu budou hasičské vozy jezdit přes ulice Kobzáňova a Žerotínova. Obyvatelé této místní části by tak měli dbát zvýšené opatrnosti.