Jak překonat životní překážky s humorem, uvidíte v divadle

SEZIMOVO ÚSTÍ – Lázeňský pokoj možná nevypadá jako vhodné místo pro komedii, ale opak je pravdou. V divadelní komedii Královny se právě v takovém pokoji sejdou tři ženy. Za normálních okolností by se nikdy nesetkaly, jenže v jednom z lázeňských křídel došlo k havárii vodovodního potrubí.
Každá z hrdinek má odlišný problém, přesto však mají cosi společného. Všechny totiž byly v nedávné době vystaveny zlomovým životním okamžikům a teď stojí před nelehkým úkolem, tj. naučit se žít své nové životy. Johana je po autohavárii, podrobila se operaci nohy a došlo ke komplikacím. Lázně jsou její poslední možnost záchrany, jinak hrozí, že o nohu přijde. Šedesátiletá Zita má zase problémy s nervy a v lázních je kvůli duševní očistě. Mladá slečna Eliška přišla v nedávné době o zrak a učí se s tímto handicapem žít. Tyto tři postavy jsou generačně i sociálně každá někde naprosto jinde, přesto spolu musí strávit relativně dlouhou dobu.
Tipnete si, co jim pomůže překonat rozdíly? Samozřejmě humor. A bude tak upřímný, že vás místy bude mrazit v zádech. Komedie Královny s Janou Bouškovou, Vilmou Cibulkovou a Karolínou Půčkovou začíná ve Spektru v Sezimově Ústí 26. března v 19 hodin.