Náklaďák skončil po předjetí osobním autem v příkopu. Policisté hledají svědky nehody

HAVLÍČKŮV BROD – Policisté šetří havárii nákladního automobilu, která se stala v úterý 15. března na Havlíčkobrodsku. Nákladní vozidlo dostalo smyk poté, co jej předjel osobní vůz. Pokud jste nehodu zaznamenali, kontaktujte policii na lince 158.

K nehodě došlo v úterý 15. března kolem 4:40 hodin na silnici I/34 mezi obcemi Věž-Skála a Rozkoš. Nákladní vozidlo značky Mercedes Benz jelo směrem na Rozkoš. „Podle vyjádření řidiče ho na přímém úseku komunikace předjelo osobní vozidlo Škoda Fabia, kdy řidič nákladního vozidla na toto reagoval prudkým brzděním. Poté dostal se svým vozidlem smyk, ve kterém přejel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Vozidlo se po nárazu do příkopu obrátilo na bok. Řidič a jeho spolujezdec skončili s lehkým zraněním, které si vyžádalo ošetření v nemocnici. Dechová zkouška řidiče vyloučila požití alkoholu. „Policisté by potřebovali případné svědky, kteří nehodu viděli, anebo kteří mají ve svých vozidlech palubní kamery, které by její průběh zachytily, aby kontaktovali policisty na DI Havlíčkův Brod – telefon: 725 292 401 nebo e-mail: hb.di@pcr.cz,“ dodala mluvčí.