Podívejte se, jak bude vypadat nová tramvajová trať na Lesné

BRNO – Společnost PK Ossendorf navrhla vizualizaci nové trati, která prodlouží tramvaje na Lesnou a předpokládá pohodlnější a rychlejší přepravu z centra na sever města. Trasa je již známá, nyní máte možnost se podívat, jak vše bude vypadat.

„Kromě projektové dokumentace pro stavební povolení, kterou nyní vypracovává Dopravní podnik města Brna, nově víme, jak bude trasa fakticky vypadat. Vizualizace bezesporu pomůžou hlavně obyvatelům Lesné, aby si mohli představit budoucí podobu jejich nejbližšího okolí,“ sdělila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nové koleje spojí nynější konečnou stanici Štefánikova čtvrť s Čertovou roklí. Tramvaj pojede po Merhautově a Okružní ulici ke křižovatce s tř. Gen. Píky, kde se napojí na stávající trať. Budoucí stavba je rozdělena do dvou etap, kdy by první měla začít v roce 2023. Jedná se o přestavbu a rekonstrukci mostu přes železniční trať na Merhautově ulici, který je v havarijním stavu. Druhá etapa se bude věnovat samotnému pokládání kolejí až ke křižovatce s tř. Gen. Píky.

Součástí je i rekonstrukce ulice, počítá se s úpravami komunikace, chodníků, parkování a také revitalizací zeleně. Změnou projde i křižovatka ulic Okružní a Seifertova, chybět nebudou pruhy pro cyklisty. Počítá se také se stavbou nové zastávky Provazníkova, která zajistí přestup ze zastávek 25 a 26. Vylepšení se dočkají i stávající zastávky městské hromadné dopravy Štefánikova čtvrť, Lesná nádraží, Poliklinika Lesná a Halasovo náměstí. Na stavební práce bude město žádat dotaci z Evropské unie, celkové náklady jsou nyní vyčísleny na 800 milionů korun.