Pokus o krádež u bankomatu agresorovi nevyšel. Pak zaútočil na strážníka

PRAHA – Při kontrolní činnosti v Moskevské ulici si strážníci všimli dvojice mužů, která se hlasitě hádala. Důvodem konfliktu měl být pokus o krádež hotovosti u bankomatu. Událost se stala v sobotu po páté hodině ranní v Moskevské ulici v Praze 10.

„Muž, který si peníze vybíral, po výzvě strážníků k uklidnění z místa odešel. Druhý obrátil svou agresi proti hlídce. Nejprve ji častoval vulgárními výrazy, pak začal rozhazovat rukama. Když se přiblížil do těsné blízkosti strážnice, zasáhl její kolega hmaty a chvaty,“ sdělila mluvčí strážníků Jiřina Ernestová.

 Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Oba spadli na zem, kde muž začal strážníka škrtit. Tomu se podařilo údery rukou sevření uvolnit a útočníka společně s kolegyní zpacifikovat. V tu chvíli dorazila na místo policejní hlídka, muže spoutala a případ si převzala k dalšímu šetření.

„Napadený strážník byl s bolestmi ramene a ucha převezen na vyšetření a následně nastoupil do pracovní neschopnosti,“ uzavřela mluvčí.