Policisté dopadli mladíky, kteří na Žďársku přepadli taxikáře. Mladší byl nezletilý, a navíc zfetovaný

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Úspěšně dopadlo pátrání po dvou mladících, kteří v pátek 18. března napadli řidiče taxislužby a odjeli jeho vozem. Starší z dvojice byl obviněn ze tří trestných činů a hrozí mu až čtyři roky za mřížemi, jeho nezletilý komplic je zatím z trestných činů podezřelý.

Celý případ odstartoval v pátek 18. března večer v Bystřici nad Pernštejnem, když si dva mladíci zavolali taxík a chtěli odvézt do Velkého Meziříčí. „Při cestě se chovali nevhodně, byli vulgární a narušovali řízení automobilu, proti čemuž se řidič opakovaně ohradil, agresivita přepravovaných mužů se ale stále stupňovala,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Oba muži řidiči vyhrožovali násilím a po zastavení jej fyzicky napadli. „Utržil rány pěstí i kopy nohou. V cestě chtěli muži pokračovat, řidiči se ale podařilo utéct, s vozidlem následně odjeli sami,“ doplnila mluvčí. Zraněný řidič případ nahlásil policii a vyhledal lékařské ošetření.

Policisté útočníky ještě tentýž den vypátrali v Novém Městě na Moravě. „Oba mladí muži byli pod vlivem alkoholu, při dechových zkouškách jim policisté naměřili hodnoty přes dvě promile alkoholu. Mladistvý řidič navíc ani nevlastní řidičský průkaz a byl pod vlivem drog, test u něho ukázal přítomnost amfetaminu,“ dodala Jana Kroutilová.

Oba mladíci skončili na záchytce. Dvacetiletý muž, který je zrovna v podmínce, byl obviněn z trestných činů pokusu ublížení na zdraví, vydírání a neoprávněného užívání cizí věci spáchaných ve spolupachatelství. Mladší, nezletilý hoch je kromě těchto trestných činů podezřelý i z ohrožení pod vlivem návykové látky. Oba jsou vyšetřováni na svobodě. Obviněnému muži hrozí až čtyři roky ve vězení.