Požár rodinného domu v Žabovřeskách způsobil škodu za 900 tisíc

BRNO – V pondělí od 16 hodin zasahovali hasiči v Brně-Žabovřeskách u požáru rodinného domu. Škoda po požáru byla vyčíslena na 900 tisíc korun. Zásahem hasičů byly uchráněny hodnoty okolo 5 miliónů korun.

Čtyři jednotky brněnských hasičů zasahovaly v Žabovřeskách u požáru v domě na ulici Mozolky. Proti plamenům použily dva vodní proudy a dostaly je pod kontrolu na necelou půlhodinu. „Prověřili jsme a částečně i rozebrali konstrukce domu a střechy kam se požár šířil. Plameny jsme zcela zlikvidovali před 18. hodinou. Zakouřené prostory domu jsme odvětrali,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jan Dvořák. V původním ohlášení bylo, že uvnitř se může nacházet jedna osoba. Při příjezdu hasičů byl však dům prázdný a obyvatelé domu byli venku v bezpečí. Protože dům je teď nepoužitelný k bydlení, nabídli zástupci úřadu městské části obyvatelům možnost náhradního ubytování. Příčina vzniku požáru je v šetření. „Škoda po požáru byla vyčíslena na 900 tisíc korun. Uchráněné hodnoty, zásahem hasičů, budou okolo pěti miliónů korun. Při požáru se nikdo nezranil,“ doplnil Dvořák.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.