Při požáru garáže v Novém Veselí zemřel muž, další požár zničil chatu na Jihlavsku

KRAJ VYSOČINA – Několik požárů zaměstnalo v pondělí hasiče na Vysočině. V Rounku shořela chata, v Jiřičkách zničil požár zemědělskou techniku a u Cetoraz lesní školku. Tragicky skončil požár garáže v Novém Veselí, přiotrávenému muži již záchranáři nedokázali pomoci.

Pravděpodobně úmyslné zapálení stojí za požárem chaty v obci Rounek na Jihlavsku, k němuž došlo v pondělí 21. března před sedmou hodinou ráno. „Požár chatu kompletně zničil. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 500 tisíc korun,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

O pár hodin později vyjížděli hasiči k dalšímu požáru, tentokrát do Jiřiček na Pelhřimovsku, kde hořel traktor a zemědělský stroj. Majetková škoda vzniklá požárem byla v tomto případě odhadnuta na 900 tisíc korun.

Nejdramatičtější situace nastala při požáru garáže bytového domu, k němuž došlo v pondělí po poledni na ulici Sportovní v Novém Veselí. „Při požáru se jedovatých zplodin hoření nadýchal muž. I přes veškerou snahu záchranářů na místě zemřel. Příčina vzniku požáru a výše majetkové škody způsobená požárem zůstávají nadále v šetření,“ sdělila mluvčí.

A nakonec před druhou hodinou odpoledne začaly hořet stromky v lesní školce u obce Cetoraz na Pelhřimovsku. K požáru vyjelo pět jednotek hasičů, uhasit se jim ho podařilo po necelých dvou hodinách. „Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 750 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje,“ dodala mluvčí.

Požár chatu kompletně zničil. Foto: HZS Kraje Vysočina
Na Pelhřimovsku hořel traktor a zemědělský stroj. Foto: HZS Kraje Vysočina
U Cetoraz shořely stromky za tři čtvrtě milionu. Foto: HZS Kraje Vysočina