V krajském asistenčním centru našlo pomoc už přes 5 500 Ukrajinců

ZLÍN – Krajským asistenčním centrem pomoci Ukrajině prošlo od 3. března už 5 581 uprchlíků. Vyřídit si tu mohou povinnou registraci, pobytové povolení nebo zdravotní pojištění.

V prvních dnech po otevření chodilo do centra kolem 400 lidí denně, čímž se dostávalo na hranu provozních možností. Nyní se už ale situace zklidnila a pracovníci tu denně odbaví mezi 150 a 200 lidmi. Ubytování v centru zatím zajistili 239 lidem.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kapacita centra je v současnosti 40 osob. Uprchlíci, kteří čekají na odbavení, najdou nouzové ubytování v areálu ZŠ Kvítková ve Zlíně. Tady mohou pobýt na 24 až 48 hodin. „Jsme rádi, že se podařilo zajistit toto nouzové ubytování, díky kterému nemusejí lidé přes noc čekat na odbavení v asistenčním centru, ale mohou strávit noc v komfortnějším prostředí,“ řekl tajemník Krizového štábu Zlínského kraje Robert Pekaj.