Vysaďte si strom. Prostějov zveřejnil další termín komunitního sázení

PROSTĚJOV – Po loňském úspěšném prvním komunitním sázení, které se uskutečnilo ve Vrahovicích, je plánováno další sázení v Ječné ulici. Tento termín je ale již zcela zaplněn, proto město zveřejnilo termín celkově třetího sázení podél cyklostezky na Bedihošť.

Už 9. dubna dopoledne proběhne druhé zmíněné komunitní sázení – podél polní cesty v Ječné ulici v Prostějově. O akci jsme vás informovali v tomto článku. „Jde o propojku mezi Domamyslicemi a Čechovicemi. Stromy zakoupené městem Prostějovem i nářadí budou připraveny přímo na místě. Zájemce si tedy nemusí žádný strom kupovat, pouze se k sázení a následné péči o strom přihlásí a pochopitelně si přijde strom zasadit. Tato iniciativa mne před časem napadla mimo jiné i proto, že se mě často rodiče při vítání občánků ptají, zda je možno za jejich dítko někde v Prostějově vysadit strom,“ uvedla před nedávnem náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tento termín je však již zcela zaplněn. Další stromy budou vysázeny při třetím sázení podél cyklostezky na Bedihošť, konkrétně půjde o 19 ovocných a 4 okrasné listnaté stromy. Sázení bude probíhat 30. dubna dopoledne. Mapu místa sázení najdete pod článkem. Pokud máte zájem vysadit si strom při třetím komunitním sázení 30. dubna, přihlaste se na e-mail: milada.sokolova@prostejov.eu Uveďte kontakt na sebe včetně telefonu, aby s vámi mohli organizátoři dohodnut případné detaily k akci.